fotograaf: Louise Wolffensperger

jaaropdracht

Elk seizoen kent een jaaropdracht. Met hetzelfde uitgangspunt werken de leden aan een uitdagende opdracht. Tijdens één van de kringavonden tegen het einde van het seizoen worden alle resultaten besproken. De verschillende invalshoeken blijken altijd weer boeiend en inspirerend. De winnaar ontvangt een wissel-trofee.

Het thema van de Jaaropdracht van seizoen 2021/2022 was Spiegel je Foto. Winnaar was Louise Wolffensperger die de foto niet alleen spiegelde maar ook het ‘Droste-effect’ toepaste. (foto in foto in foto etc.) Een greep uit de inzendingen:

De Jaaropdracht van seizoen 2020/2021 draaide om een aantal bekende merken. Het was de uitdaging om, zonder het logo te tonen,  de sfeer die bij dat merk past in beeld te brengen. Zoals ook de voorgaande jaren het geval was, bedacht Marcel van Balken de opdracht en deed de bespreking. Winnaar was René Wolbers met zijn dorst opwekkende foto.

De Jaaropdracht van seizoen 2019/2020 luidde: Schiet een pakkende foto bij een Krantenkop. Alle leden kregen een deelnameformulier met 2 krantenkoppen waaruit ze een keuze konden maken. Dit leverde creaties op met grote diversiteit. Zoals altijd bedacht Marcel van Balken de opdracht en deed de bespreking. Als winnaar kwam Marius van Zanten uit de bus met een prachtig portret bij de krantenkop: Baard straalt gezag uit.
Een aantal van de inzendingen:

De jaaropdracht in seizoen 2018/2019 luidde: Laat je inspireren door een van de 212 songs die officieel door de Beatles zijn opgenomen en uitgebracht (in de periode 1962-1970).  Iedere deelnemer had hierbij de keus uit 2 titels die vermeld stonden op het deelnameformulier. De winnende foto was van Helen Witte met de titel Yesterday.
Een aantal van de inzendingen:

De jaaropdracht in seizoen 2017/2018 was een emotie verbeelden. Ieder lid had de keus uit 3 verschillende mogelijkheden.  De winnende foto was van René Wolbers met de emotie ‘verdriet’.
Een aantal van de inzendingen:

In seizoen 2016/2017 was de opdracht om op een creatieve manier een portret van je zelf te maken. De winnaar is geworden Michel de Nooy.
Een aantal van de inzendingen:

In seizoen 2015/2016 was de jaaropdracht: maak een foto waarop een bekende reclameslogan uitgebeeld wordt. De winnende foto is van Margot Fiechter: Brood, daar zit meer in.

IMG_7345a3x4_50%

De opdracht in seizoen 2014/2015 was : maak een boekomslag voor een zelfgekozen boek. De winnaar is Margriet Silvis met De Verdronkene.