Toelichting

Toelichting Programma 2020-2021 Fotokring Uithoorn

Dit Fotokring-jaar 2020-2021 is een bijzonder jaar en vraagt grote inbreng van alle leden. Er zijn veel presentaties gepland die staan onder de titel: 10 minuten van…. Dit is een richtlijn. In overleg kan de tijd korter of langer zijn. Het onderwerp is aan degene die de ‘10 minuten’ presenteert. Het kan eigen werk zijn, het werk van een andere fotograaf, een inspiratie of een fotografisch experiment. Kortom: je kunt alle kanten op. Meld je aan!!

Voorafgaand aan iedere kringavond waarvoor foto’s kunnen worden ingezonden, zijn meerdere dagen gepland om de foto’s digitaal te verzenden. Het e-mailadres waar de foto’s naar toe moeten worden gestuurd wordt steeds bekend gemaakt.

Iedere maand wordt een Foto van de Maand gekozen. De stemming wordt op de avond zelf technisch gerealiseerd door Adrie en de uitslag is diezelfde avond nog beschikbaar.

Naar verluidt wordt geprobeerd de BFW te houden in mei/juni 2021 en het inleveren van de foto’s zal dan na 1 maart zijn. Dit natuurlijk in de hoop dat het weer mogelijk zal zijn om fysiek bijeen te komen (als er een vaccin is tegen Covid-19).

Thema expositie november 2020: Details.
(Onder voorbehoud)
LET OP: ALLEEN LANDSCAPE EN FOTOKRING-WIT PASSE-PARTOUT

De series moeten dit jaar begin december naar Hans van der Pol worden gestuurd. Hij maakt van elke serie een slide en presenteert daarna de 5 losse foto’s. Hij verdeelt de series over de 2 avonden. Zowel de beste serie van 8 december als van 12 januari gelden als respectievelijk Foto van de Maand december en januari.

Fotokring op reis: In verband met het Coronavirus worden er door het bestuur geen binnen- en buitenlandse trips georganiseerd dit seizoen.