Alle berichten van Louise Wolffensperger

foto van het jaar

Aan het eind van het seizoen kiezen we uit de foto’s die bij de verkiezing Foto van de Maand op de 1e en 2e plaats eindigden, de Foto van het Jaar.

De foto van het seizoen 2018/2019 is de prachtige foto van een kweepeer geworden, gemaakt door Marian Verweij!

Burgemeester bezoekt Fotokring Uithoorn

Burgemeester bezoekt Fotokring Uithoorn

Wie denkt dat burgemeester Heiliegers na een drukke werkdag moe naar huis gaat, had het op dinsdag 30 april mis. Hij kwam vrolijk en fris naar de Fotokring Uithoorn om een clubavond bij te wonen. Het doel: zijn burgers en de verenigingen in het dorp leren kennen.

Hij toonde oprechte interesse in de vereniging, die tweewekelijks een kringavond heeft. De fotokring heeft een stabiel aantal leden (ca. 30) van wie iedere avond dik 20 aanwezig zijn.  De burgemeester gaf bij binnenkomst alle leden persoonlijk een hand en maakte met diverse leden een praatje.

De fotokring had een reguliere avond, zodat onze burgervader een zo natuurlijk mogelijke indruk van de vereniging zou krijgen: de bespreking van foto’s die de leden hadden gemaakt in het kader van de kringwedstrijd, gevolgd door verkiezing van de foto van de maand. Het thema van de avond was lichtval. Zoals gebruikelijk werden foto’s met een behoorlijke diversiteit op het fotobord gezet. De heer Heiliegers gaf bij enkele foto’s een mooie beschouwing waarom juist deze foto’s hem aanspraken. Lijnenspel en mensen in hun leefomgeving of met een duidelijke emotie bleken zijn voorkeur te hebben. In het verleden heeft de burgemeester zelf ook gefotografeerd, maar  tengevolge van keuzes en prioriteiten is deze hobby niet blijvend gebleken. Aan het eind van de avond overhandigde onze voorzitter hem een jubileumboek. Dit prachtige boek met tientallen foto’s van onze leden zal hij ongetwijfeld met plezier bekijken.

De Fotokring Uithoorn houdt zich aanbevolen voor een presentatie van zijn portfolio, die voorlopig helaas nog in een verhuisdoos zit.

Foto van de maand April

De winnaar van de Jaaropdracht is de Foto van de maand April geworden. Dit jaar was de uitdaging om (de titel van) een Beatlessong te verbeelden. Met deze creatieve oplossing won Helen Witte de Jaaropdracht waarbij nog vermeld moet worden dat de verkiezing van deze foto op 16 april werd gehouden…

Alle andere foto’s van de Jaaropdracht binnenkort ook op deze site.

 

Foto’s paren

Nu eens geen foto-opdracht waarbij de fotograaf gebonden was aan een bepaald thema maar ook geen vrije opdracht.

De uitdaging bij deze opdracht was om twee foto’s te maken waarbij het onderwerp verschilde maar er wel degelijk overeenkomst was. Of, twee foto’s die elkaar nodig hebben om het hele verhaal te vertellen. Of……., nou ja, in ieder geval twee foto’s met samenhang.

De resultaten waren verrassend en liepen erg uiteen maar de ultieme winnaar van deze uitdaging was Margot Fiechter met haar secuur uitgewerkte trappen- en slakkenhuis.